ELISHA MARIN – SHINING OUT

Artiest info
Website
facebook

Label: Copycats Hi-Fi Media

Elisha Marin is een splinternieuwe naam aan het firmament van de folkmuziek. Hij is een singer-songwriter uit het plattelandsoord Albert Lea in de Amerikaanse staat Minnesota die naast zijn muzikale activiteiten ook zeer begaan is met het ontwikkelen van de interesse in allerlei kunstvormen bij de bevolking van Minnesota. Hij schreef twaalf songs voor zijn officiële debuutplaat “Shining Out” die midden juni 2021 op de platenmarkt zal verschijnen.

Zijn emotioneel gezongen folkballads laten een warm en aangenaam stemgeluid horen van een artiest die zijn plaats in de hedendaagse muziekscène zonder meer zal verdienen. De sociaal geëngageerde albumtiteltrack “Shining Out” waarmee deze plaat begint is geïnspireerd op de racistische schietpartij in het methodistische kerkje van Charleston in North-Carolina waar negen zwarte Afro-Amerikanen op 17 juni 2015 lafhartig werden vermoord.

Dat nummer bepaalt meteen de overheersende sfeer van alle songs op dit uitstekende debuutalbum van Elisha Marin. De songteksten zijn belangrijk en betekenisvol, ook als het om simpele liefdesliedjes gaat zoals in de nummers “My Love Regardless”, het akoestisch gebrachte “My Girl” (zie 2e video), “Stone Heart Of Mine”, “Where I’m Going” of de aan een zekere “Caitlin” opgedragen liefdesverklaring. De twaalf liedjes op “Shining Out” zijn het resultaat van zijn componeerwerk gedurende de voorbije tien jaar en kunnen dus als zeer selectief en weloverwogen worden omschreven.

Het resulteert in enkele eenvoudige doch schitterende folksongs als “USPS”, “The Notice”, “Heavenly Father”, “Tenement Stacks” en het op de eerste video in een live-uitvoering te horen prachtnummer “Love Is A Luxury”. De muzikanten die bijdroegen tot de opname van deze plaat zijn multi-instrumentalist en albumproducer Matt Patrick naast Aaron Fabbrini op basgitaar en pedal steel, Zach Miller op drums en percussie en Alissa Klein, een getalenteerde zangeres uit Nashville, Tennessee als harmony vocaliste.

(valsam)